Мистецтво під час війни: театр-лабораторія Vie запрошує на благодійну виставу

Війна обірвала театральні сезони у самому розпалі. Змусила митців піти на фронт, стати волонтерами, залишити рідні домівки у пошуках безпечного місця. Але театр має залишатися дзеркалом сьогодення, тому 14 травня о 16:00 у запоріжців була можливість подивитися моновиставу «Девʼятисотий не сходить на берег». Показ проходив у приміщенні театру-лабораторії Vie на острові Хортиця.

 

Прем’єра спектаклю «Девʼятисотий не сходить на берег» була зіграна у 2020 році. Сюжет розгортається навколо Денні Будмана Д.Д Лемона Дев’ятисотого — геніального піаніста, який все своє життя провів на борту океанського лайнера. У нього немає документів, громадянства, родичів. Його не змусили покинути борт ані всі принади світу, ані влада, ані війна. Денні Будмана не вабить білий світ. Рояль — ось все, що його турбує. Це зворушлива історія про музику, дружбу та безкрає море. 

 

Перший з початку війни показ спектаклю на сцені театру-лабораторії Vie був благодійним. Автор вистави Денис Астафʼєв зараз займається волонтерською діяльністю і пропонує глядачам долучитися до збору коштів на потреби бійців 110-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.